Meidän käyttämä mökki on niin sanottu syytinki mökki. Isoisäni rakensi sen isoäitini isälle ja tämän puolisolle joskus 50 luvun alkupuolella. Isoäitini kylläsyi asumaan äitipuolensa kanssa ja isoäitini päätti puolisionsa kanssa rakentaa heille oman asumuksen pihaan. Kyllästymistä aiheutti mm. se että isoäitini äitipuoli oli todennut, että tähän aikaan illasta ei ruokaa tehdä kun isoäitini olisi tehnyt pojalleen ilta puuroa.

Näin syytinki mökki nousi pihaan.Syytinkihän liittyy maatalous kauppoihin. Maatilan sai halvemmalla kun sitoutui tarjoamaan vanhoille omistajille ns. eläkkeen joka oli katto päänpäälle ja tietty määrä ruokatarvikkeita. Meidän mökistä muistan, että noita ruokatarvikkeita oli mm. kananmunat, maito, kerma ja voi. Näitä muistan lapsena mummon kiikuttaneen meidän mökin portaille. Lapsuus muistoista mökillä ajattelin kirjoittaa tänne myöhemmin lisää.

 Syytinki mökin rakentamisen jälkeen moni muukin rakennus sai kokea perusparannuksen olkikattoja muutettiin peltikatoiksi, päämökin ikkunat muuttuivat suuremmiksi ja moni rakennus sai maalia pintaansa.

Se miksi nyt kutsun mökkiä edelleen syytinkimökiksi tässä blogissa on seuraava. Asutamme mökkiä, joka ei ole meidän mökin omistaa isäni ja teemme tilalle töitä ilmaiseksi. Mitä töitä? Mökkihän on maalaistalo vaan ei maalaistalo käytössä ollut enää vuosiin. Mökit kerkesivät olla eri aikoja tyhjillään ja ovat siinä kunnossa myöskin. Päämökki jonka ikää ei kukaan osaa arvioida, kerkesi olla tyhjillään yli 10 vuotta. Tämä syytinki mökki oli tyhjillään miltei 30 vuotta.  Laittelen kuvia remoneteista tänne myöhemmin.